Home Blog Vegen met een machine? Zo doe je het goed

Vegen met een machine? Zo doe je het goed

4020
0
Vegen

De vloeren van restaurants, hotels, winkels, bars, ziekenhuizen, dokterskantoren, tandartspraktijken, overheidsgebouwen en andere locaties moeten dagelijks schoongemaakt worden. De werknemers, klanten en andere bezoekers die over deze vloeren lopen laten sporen achter, zoals chemicaliën van wegen en trottoirs, stukjes papier, modder, gruis, grassprietjes, stof en andere soorten vuil. Zelfs in de best onderhouden gebouwen kan er afval gedurende de dag ontstaan. Ongelukken door knoeipartijen en ziekte laten hun sporen soms ook achter. Daarom is het belangrijk om te vegen, zodat je al deze problemen kan voorkomen en je gebouw spik en span kan houden.

Onderhouds- en schoonmaakprofessionals zijn ervoor verantwoordelijk dat vuil en afval de volgende dag niet nog steeds aanwezig is. Schoonmakers komen op verschillende momenten op de dag, maar meestal wordt de grote schoonmaak in de avond gedaan, wanneer de bedrijven gesloten zijn. Schoonmakers maken vaak gebruik van verschillende soorten apparaten, waaronder achterloop veegmachines. Voordat je een achterloop veegmachine voor de eerste keer gaat gebruiken, zou je moeten begrijpen hoe ze werken en hoe je ze met gebruiken.

 

Over achterloop veegmachines

Een achterloop veegmachine is veel makkelijker te gebruiken dan een bezem. Hij veegt snel vuil, papier resten, houtsnippers, gras en andere afval op. Het gemotoriseerde design geeft je de mogelijkheid om veel sneller en grondiger te werken, dan wanneer je een veger en blik gebruikt.

Veegmachines kunnen onderverdeeld worden in drie categorieën, namelijk: handmatige achterloop, automatische achterloop en opzit veegmachines.

  • Achterloop handmatige veegmachine – Gebruiker drukt de veegmachine aan
  • Achterloop automatische veegmachine – Gebruikt stuurt de veegmachine aan, welke aangedreven wordt door een accu
  • Opzit veegmachine – Gebruiker zit op de veegmachine en bestuurt hem met een stuur of vergelijkbaar mechanisme

Alhoewel achterloop veegmachines goed werken voor sommige detailruimtes en een aantal andere gebieden buitenshuis, hebben ze vaak wel een aantal beperkingen en dan voornamelijk op het gebied van gebruiker comfort. Voor grote gebieden die grondig schoongemaakt moeten worden, maken veel schoonmakers gebruik van opzit veegmachines om een gebied schoon te vegen. Deze machines maken het mogelijk voor gebruikers om grotere gebieden sneller schoon te maken, terwijl ze comfortabel in een stoel zitten. Opzit veegmachines zijn voornamelijk handig in parkeergarages, winkelcentra, fabrieken en andere grote industriële ruimtes.

Vegen doe je zo

 

Tips voor het gebruiken van een achterloop veegmachine

Gebruikers die voor de eerste keer vegen met een achterloop veegmachine zouden eerst de handleiding moeten lezen en met een ervaren gebruiker moeten praten. Zodra je echter de nodige achtergrond informatie over de besturingen hebt, zou het eigenlijke gebruik van de machine redelijk simpel moeten zijn.

 

Lees de handleiding

Sommige gebruikers zijn mogelijk nieuw in de schoonmaakindustrie en maken misschien voor het eerste keer gebruik van een achterloop veegmachine als onderdeel van een nieuwe baan. Andere gebruikers werken misschien al jaren in de industrie, maar het bedrijf heeft mogelijk de schoonmaakapparatuur van een upgrade voorzien. Het maakt echter niet uit wat de situatie is, want het is belangrijk om eerst de handleiding te vinden. Doe dit voordat je begint te vegen met de achterloop veegmachine. Soms zal je handleiding niet bij de machine kunnen vinden. Vraag dan een leidinggevende of andere schoonmaker die de machine eerder heeft gebruikt waar je de handleiding kan vinden.

Vaak geven fabrikanten van achterloop veegmachines je ook de mogelijkheid om de handleiding te downloaden op hun website. Gebruikers kunnen naar de website van de fabrikant gaan, het specifieke model dat ze gebruiken opzoeken en links naar de gebruikershandleiding vinden.

 

Probeer een ervaren gebruiker te vinden

Als de achterloop veegmachine een ouder model is dat al jaren gebruikt wordt, dan is het mogelijk dat men de handleiding kwijtgeraakt is. In zulke gevallen zou je met iemand moeten spreken die de machine of een vergelijkbaar model al eerder heeft gebruikt. Een ervaren gebruiker zou nieuwe gebruikers op de hoogte moeten kunnen stellen van eigenaardigheden die de machine heeft. Ze kunnen uitleggen hoe de machine het beste gemanoeuvreerd kan worden. Ook kunnen ze mogelijk tips geven om de maximale efficiëntie te bereiken en het werk snel af te kunnen ronden.

 

Breng de veegmachine naar het gebied dat schoongemaakt moet worden

Zodra je de handleiding hebt gelezen of gesproken hebt met een ervaren gebruiker ben je klaar om de machine te gebruiken. Eerst moet je de plaats vinden waar de machine opgeslagen worden. Vervolgens druk je de machine naar een gebied dat je moet vegen, zoals een hal, winkel, restaurant, commerciële keuken of kantoor gebied.

 

Voeg schoonmaak cartridges toe als dat nodig is

Veel achterloop veegmachines gebruiken een speciale schoonmaakoplossing tijdens het vegen. De oplossing helpt de veegmachine om vet, oliën en andere lastige substanties op te vegen. De meeste machines maken gebruik van een speciale cartridge waar een schoonmaakmiddel in zit. Deze cartridges moeten vervangen worden als ze leeg zijn.

Een achterloop veegmachine zou ontworpen moeten zijn om alle sporen van de schoonmaakoplossing te vegen tijdens het voortbewegen. Terwijl je aan het vegen bent moet je goed naar de vloer kijken of alle afval meegenomen wordt. Als je sporen van het schoonmaakmiddel op de vloer ziet, dan is dit mogelijk een teken dat de trekker op de machine vervangen moet worden.

Vegen met een veegmachine

 

Begin met vegen

Wanneer de veegmachine op de juiste positie staat zou je hem aan moeten zetten. Begin eerst langzaam met vegen, vooral als je de eerste keer gebruikt van de machine. Als je de tijd neemt om gewend te raken aan het gevoel en de manoeuvreerbaarheid van de machine, dan zou je snel het vertrouwen moeten krijgen om de taak efficiënt en goed uit te voeren.

 

Oefen het maken van bochten

Het manoeuvreren van een achterloop veegmachine voelt misschien vreemd aan in het begin. Mogelijk ben je in het begin bang om tegen andere apparaten of een display aan te lopen en de veegmachine, handelswaar of andere apparatuur te beschadigen. De meeste kwalitatieve veegmachines zijn echter zo ontworpen om erg makkelijk in gebruik te zijn. Na oefening zou je makkelijk rond bochten en door nauwe gangen moeten kunnen manoeuvreren.

 

Zorg voor compatibiliteit tussen de veegmachine en het oppervlakte dat schoongemaakt moet worden

Tijdens het vegen moet je oppassen voor obstakels of afval dat de veegmachine mogelijk niet aan kan. Sommige veegmachines zijn stevig gebouwd en ontworpen voor het grondig vegen van industriële gebouwen. Deze machines kunnen vaak grotere stukken afval en in grotere hoeveelheden aan. Kleinere achterloop machines zijn echter ontworpen voor minder vuil en afval en ook minder grote stukken. Deze kleinere modellen werken goed voor de omgevingen waar ze voor bedoeld zijn, maar je zou ze niet moeten gebruiken in gebieden met een hoop afval. Voor zware industriële locaties werkt een krachtige veegmachine een stuk beter.

 

Onderhoud de accuduur

Achterloop veegmachines zijn meestal draadloos. Ze moeten manoeuvreerbaar zijn en een kabel zit vaak in de weg. In plaats van energie via een stopcontact, worden de meeste achterloop veegmachines aangedreven door een accu. De accuduur hangt af van de afmetingen en het design van de achterloop veegmachine. Sommige machines hebben een accu die sterk genoeg is voor drie tot vijf uur gebruik, terwijl andere het zelfs zeven of acht uur volhouden. Het is belangrijk dat je de achterloop veegmachine elke keer oplaad nadat je deze een lange tijd gebruikt hebt. Opladen zorgt ervoor dat de machine volledig opgeladen en klaar voor gebruik is wanneer je hem nodig hebt.

Met een veegmachine Vegen

 

Conclusie

Achterloop veegmachines zijn handige machines die een volle nacht werk kunnen veranderen in twee uur efficiënt werk. Met een automatische achterloop veegmachine hoef je simpelweg alleen maar achter de machine te lopen, het pad aan te sturen en oppassen voor obstakels of problemen die mogelijk naar voren komen tijdens je werk.

Als een nieuwe achterloop veegmachine te duur is, dan kan je ook altijd nog een tweedehands model overwegen. Sommige modellen zijn mogelijk gerenoveerd door de fabrikant of vorige eigenaar. Bij deze machines zijn alle problematische onderdelen als het goed is vervangen en zouden ze soepel moeten functioneren.

Als je een achterloop veegmachine kopen wilt, dan zou je op zoek moeten gaan naar eentje van een gerenommeerde fabrikant. Kijk wanneer mogelijk ook naar de recensies van andere gebruikers. Een aantal van de beste merken van achterloop veegmachines zijn Tennant, Factory Cat, Nilfisk, Clarke, Pioneer, Advance en Nobles. Met een kwalitatieve achterloop veegmachine zou je klaar moeten zijn voor de grootste schoonmaak taken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in